A ishte 2016-ta, viti më i mirë?

Sipas mendimit të përgjithshëm, 2016 ishte një vit i tmerrshëm. Sulme të tmerrshme terroriste goditën shumë vende. Kriza siriane mori dhjetëra mijëra jetë. Turqia pa sulme vetëvrasëse me bomba dhe një grusht të dështuar shteti. Më shumë se 70 vende përjetuan një rënie të lirisë. Tronditjet politike përfshinë Brexit dhe fitoren e Donald Trump në zgjedhjet presidenciale të Shteteve të Bashkuara – të dyja të paparashikuara nga media apo elitat politike. Zika u shpall një emergjencë ndërkombëtare e shëndetit publik. Viti ishte një nga më të ngrohtët në histori.

Duke lexuar faqet e opinioneve, ekziston një ndjesi se bota po përballet me një të keqe që kalon çdo ngjarje individuale dhe se njerëzit po bëhen gjithnjë – në një shkallë të rrezikshme – e më të përçarë. Por nëse hedhim një hap pas, është e qartë se ekzistojnë shumë arsye për të qenë optimistë. Në shumë mënyra, ne jemi gjallë në çastin më të mirë në histori. Për më tepër, disa gjëra për të cilat ne shqetësohemi më shumë, falë lajmeve 24-orëshe dhe medias sociale, nuk janë çështjet që duhet të na mbajnë zgjuar natën.

Lexoni artikullin e plotë
6 Jan 2017

Published by

Telegrafi

Category

Articles

Language