Cool It - Scandinavian translations and reviews

Click here for the following translations: Brazilian Portuguese, Chinese, Czech, Dutch, German, Hungarian, Italian, Japanese, Korean, Portuguese, Russian, Spanish.


Danish: Køl af. Sandheder og skrøner om den globale opvarmning

Published by Lindhardt og Ringhof

Den globale opvarmning er et faktum, den er menneskeskabt, og den udgør en trussel mod miljøet. Det er alle enige om, og det er blevet politisk fashionabelt at udtænke kreative - og dyre - løsninger på problemet.
Men er det nu også det, vi skal bruge så stor en del af vores ressourcer - kræfter og penge - på?
I sin nye bog forklarer Bjørn Lomborg, hvorfor det er nødvendigt at se den globale opvarmning i et helhedsperspektiv i stedet for at fokusere på kostbare løsninger om begrænsning af CO2-udslippet, som kun vil have en meget ringe effekt på længere sigt. Faktisk er der mange og meget mere presserende problemer i verden, hvor vi har mulighed for at sætte ind med løsninger, der gør mere gavn, over for mennesker, der har mere brug for det, og hvor vi har chance for at lykkes.  

Køb online


Swedish: Cool it. Den skeptiska miljövännens guide till den globala uppvärmningen

Published by SNS Förlag, 2007.  

Björn Lomborg menar att många av de dyra åtgärder som nu övervägs för att stoppa den globala uppvärmningen baseras på känslomässiga snarare än strikt vetenskapliga antaganden, och kommer att ha mycket liten påverkan på jordens temperatur inom de närmaste hundra åren. 
I stället anser Lomborg att vi borde fokusera våra resurser på människors omedelbara behov, som bekämpningen av malaria och HIV/AIDS samt ökandet av tillgången till rent, friskt vatten - vilket för en bråkdel av de angivna kostnaderna skulle kunna rädda miljoner människors liv inom vår livstid. 

Lomborg ställer frågan varför debatten om klimathotet har kvävt den förnuftiga och eftertänksamma dialogen och dödat avvikande uppfattningar.

Lomborg anser att panik varken är ett befogat eller är ett konstruktivt sätt att bemöta någon av mänsklighetens problem.
Cool it - den skeptiska miljövännens guide till den globala uppvärmningen kan komma att bli en av de mest omtalade och inflytelserika böckerna i vår tid.  


Norwegian: Hold hodet kaldt

Published in 2008 by Kagge

Går det an å være uenig med Al Gore og FNs klimapanel? I klimarapporten fra 2007 påstås det at vannstanden resten av århundret vil stige med  29 centimeter. Den danske skeptikeren Bjørn Lomborg svarer med at vannet har steget 29 centimeter siden 1860 uten at det førte til sivilisasjonens undergang. 

 Lomborg tilbakeviser påstander som stadig dukker opp, enten det gjelder isbjørnbestanden eller smeltingen i Arktis. Han har levert et viktig og modig innlegg i vår tids største debatt – og han blir lyttet til over hele verden.   

Buy it here


Reviews:

Erik Tunstad, Morgenbladet

Norway: La det flyte

Erik Tunstad's review on Cool it in Morgenbladet 
Vi kan ikke stanse den globale oppvarmingen, og isbjørnene trenger ingen redningsaksjon. Så hvor mange tusen milliarder skal vi sløse bort på det?

Erik Tunstad er biolog og fagredaktør i forskning.no

Mikkel Kruse, 180grader

Når klimafrygten tager overhånd

I dag - tirsdag - udkommer Bjørn Lomborgs seneste bog, Køl af - Sandheder og skrøner om den globale opvarmning, på dansk, og den er tiltrængt. For få dage siden modtog den tidligere amerikanske præsidentkandidat, Al Gore, Nobels fredspris for klimafilmen En ubekvem sandhed. En film der blandt andet lod biografgængere over hele kloden gyse over billeder af stigende vandmasser, der oversvømmede New York og andre storbyer. Ikke mindre end seks meter ville den globale opvarmning få vandstanden til at stige, påstod Al Gore. 

Virkeligheden er dog knap så skræmmende, som Lomborg også påpeger. I sin klimarapport fra 2007 vurderer FN's klimapanel (der også fik del i Nobelprisen), at vandstanden i resten af århundredet vil stige med 29 cm. Dette sætter Lomborg i relief ved at nævne, at det svarer til den stigning, som vi har oplevet siden 1860. Uden at dette har medført civilisationens undergang, tør man tilføje.  

Læs hele anmeldelsen

Tomas Brandberg: Lomborg håller huvudet kallt när klimatet blir varmare

Swedish review: 
Det har fallit sig så att just isbjörnar har blivit klimatdebattens maskotar. Ingen kan ha undgått att se en bild på någon isbjörn som hotas av drunkningsdöden på ett smältande isflak och därmed har många stärkts i sin uppfattning att klimatförändringarna är vår tids viktigaste problem. 

Read the review here

Christian Friis Bach, Information

Lad os starte med isbjørnene... Bjørn Lomborgs nye bog 'Cool it' er en populistisk samling selektive og yderst subjektive sandheder med meget lidt substa 

Læs hele anmeldelsen

Stig Ørnbo, Politiken

Lomborgs kølige kamp mod dommedagsprædikanterne.

Miljøforkæmpere har i snart 10 år forsøgt at fryse Bjørn Lomborg ud af debatten. Men han lader sig ikke kyse. I 'Cool it' gør han endnu et bravt forsøg på at mane til besindighed, før klimapanikken tager overhånd. 

Læs hele anmeldelsen

Mikael Jalving, Berlingske Tidende

Naturen kalder på politiske valg Den omstridte miljøskeptiker Bjørn Lomborg forsøger i ny debatbog at anspore til realisme og klare prioriteringer med hensyn til klimaspørgsmålet. Den fortjener ikke blot at blive læst, men at blive implementeret politisk. 

Læs hele anmeldelsen her

Martin Ågerup, Jyllandsposten

Opvarmning: Bjørn Lomborgs nye bog om klimaforandringer burde være pligtlæsning for politikere, embedsmænd og meningsdannere verden over.

Bjørn Lomborg er muligvis den dansker, der de seneste 10 år har haft mest indflydelse på den internationale dagsorden. World Economic Forum, Newsweek og Time har alle udråbt Bjørn Lomborg til at være blandt verdens mest betydende meningsdannere. Lomborgs bestseller "The Skeptical Environmentalist" fra 2001 er blevet udgivet på 11 sprog. 

Bjørn Lomborgs nye bog "Cool It", som udkommer på engelsk i dag og på dansk den 16. oktober, har derfor været ventet med spænding, og Lomborg skuffer ikke...  

Læs hele anmeldelsen her